Danijel Mavar – harmonika

predavac_danijel_mavarDanijel Mavar (rođ. 1980.)

U svijet harmonike ulazi 1989. godine. Pohađao je privatne satove (privatnu školu) harmonike 6 godina kod profesora Lea Ivančića.

Od 1995. – 1997. Svirao je u harmonikaškom kvartetu “Učka” kojeg je osnovao profesor Leo Ivačnić sa vrsnim harmonikašima, Srećkom Vivodom, Aleksandrom Valenčićem i Marinom Tuhtanom. Kvartet je izvodio klasičnu glazbu s posebnim naglaskom na djela Johanna Sebastiana Bacha te ostvarivao brojna priznanja i nagrade na raznim harmonikaškim natjecanjima diljem Italije.

Završio je Internu glazbenu školu u Glazbenom društvu Spinčići za klarinet. Kao višegodišnji član Društva nastupao je na brojmim koncertima i paradama diljem Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovačke, Poljske, Nizozemske svirajući klarinet, harmoniku i bariton saksofon.

Surađivao je s brojnim glazbenicima primorskog područja, kulturno – umjetničkim društvima i raznim udrugama kako glazbenim tako i folklornim te glazbeno – scenskim (Glazbeno društvo Spinčići, KUD Istarska vila Kastav, KUD Zvir Jelenje, Udruga Armunika Kastav, Udruga Grad kulture itd…).

Isto tako surađivao je i sa mnogim maškaranim skupinama i neformalnim društvima (Halubajski zvončari, Grobnički dondolaši, zvončari iz Frlanije, maškare Spinčići, Rubeši…).